13-01-2009, 03:46 PM
Treesong Wrote:Dugarry Wrote:Treesong, heb je nog een tip voor A'dam?
Kom er na mn studietijd weinig, te weinig om goed op de hoogte te blijven van de (goede) keukens aldaar.... :cry:
Nog iets specifieks in gedachten...?
Zo lang je maar niet naar Momo's in het Parkhotel gaat
Vandaag op Iens:
In alle opzichten On-Hollands. De uitstraling, bar, de keuken. De witte en zwarte brigade vanuit alle windstreken. Iets wat goed past bij de uitstraling die de hoofdstad graag hebben wil. Als aperitief start je met een cocktail, die met liefde door een charmante Engelse voor je word gemaakt. Kijkt wat rond en vergist je even in de Wasabi nootjes. De tijd van wat olijfjes en pindaââ¬â¢s is voorbij. Niet meer hip en zeker niet van deze tijd. Maar waren ze er om ââ¬Åinââ¬Â te zijn? Het idee erachter was dat het bij je drankje paste waardoor je misschien toch wel wat meer ging bestellen. Wasabi prima, maar bij je Dry Martini? Menukaart in het Engels, beleid van het huis. We zijn tenslotte een Engels bedrijf. Uitleg van de kaart kunnen we eventueel krijgen, helaas wel in de zelfde taal. Ook dat is opgelegd vanuit het Britse koninkrijk. Na wat vraag en antwoord is de bediening gelukkig ook duidelijk wat er allemaal te krijgen is. Tenslotte is het hun menu kaart. Black Cot met Spicy Miso (Recept van Nobu), Oesters met Yuzu dressing en Tempura van Garnalen springen van de kaart. Verlekkerd weet je dat je niet alles op tafel kan laten komen, maar even een paar gerechtjes los en dan 1 van de menuââ¬â¢s om maar zo veel mogelijk te kunnen genieten. Minimaal voor 4 personen, maar er zijn even veel stoelen aan tafel bezet dus dat komt goed. En dan gaan ze komen: Oesters, Momo Sushi roll, Carpacio van gemasseerde koe. Alles in 6ââ¬Â¦ Niet 4 of acht, maar 6. Anderhalve hap per persoon. Aan de smaak niks af te doen. Mooi gevonden en geniaal bedacht alleen het tellen en rekenen, misschien ook met de Engelse slag? Van koud naar warm, gelukkig grotere schalen met voor ieder zoveel als hij proeven kan. Mosselen met room en kruiden, helaas ook met zand, te veel koriander en de goedkope huismerk versie van room. Een smaak die je eigenlijk alleen kan vergelijken als je onder de douche je gezicht staat te srubben. Voordeel daarvan is dat je er nog een schoon gezicht van over houd. Tempura Garnalen met romige kerrie. De room blijft het zelfde, de kerrie uit een potje van de plaatselijke buurtsuper en tempura. Er zat een korstje omheen, de chef was alleen de kruiden in het beslag vergeten. 2 gerechten van rund. Niet de met liefde en passie gemasseerde, maar uit het vriesvak. Droog vlees wat net iets te lang heeft gelegen waardoor je een rare papierachtige smaak in je mond krijgt. Alsof je op schoon op het briefje zat te kauwen wat net door je buurman was doorgegeven. De spicy Thai dressing de ze erbij serveren is de wat hetere chili die op zaterdag bij het loempia tentje ervoor zorg dat de kater een beetje onderdrukt word. Lekker, maar niet bijzonder en zeker niet zelf gemaakt. Gestoomde zeebaars. Mooie vis, op de huid gestoomd. Even de huid lossnijden, klein beetje kruiden toevoegen en dan in het stommandje leggen tot hij bijna gaar is. Op een bord leggen. Kan eventueel met de losse huid eronder, maar hoeft niet. Als je hem serveert is hij door zn warmte precies goed op smaak en goddelijk om te eten. Sorry even een kooktip tussendoor, voor als de chef dit ooit mocht lezen. Met huid en al gestoomd tot hij uitelkaar valt, op een bord gelegd en vervolgens overgoten met een saus die niet op het menu stond. Leek meer op de loempia prut van het vlees. Black Cot, prachtige vis en erg bijzonder om die hier aan te treffen. Een kabeljauw(geen familie van de vis die wij hier kennen) uit de wateren bij Alaska, vol smaak. Stevige vis die je met liefde dient te behandelen. De enige die dit echt goed kan is Nobu. Hij is er groot mee geworden. Laat het visje 3 dagen in de marinade staan en gril hem daarna (Nobu New York voor het recept). Zoals wel vaker word gezegd, als je geen verstand hebt van een bepaalde vis, vraag dan aan je visboer wat je er mee kan doen. Ga met kleine stukjes wat uitproberen en als je weet wat je er mee kan, hoe het beestje reageert en smaakt, bereid en serveer hem dan. Dit telt in een restaurant voor alle leden van de witte brigade die er wat mee zouden kunnen doen. Weet je het niet: BLIJF ER DAN IN HEMELSNAAM VAN AF!!! Na wat gesprekken met de plaatsvervanger van de chef, een bedrijfsleider uit Engeland, uitgelegd te hebben dat zn eten verre van het niveau heeft dat ze pretenderen te hebben en dat het misschien een idee is de kwaliteit in de keuken te verbeteren (in het Engels krijg je wel de nijging je als Gordon te gaan gedragen) biet hij ons aan een paar andere gerechten te proeven.
[b]"Niets is geheel waar, en zelfs dat niet".[/b]