Seizoen 2013
#1
Eindelijk weer eens een nederlander in de F1, helaas weer een prut team

Quote:Giedo van der Garde maakt over twee maanden in het Australische Melbourne zijn debuut in de Formule 1. De Nederlander heeft een deal getekend bij Caterham, waar hij dit jaar de teamgenoot zal zijn van de Fransman Charles Pic.

Het contract wordt later vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Amsterdam. Van der Garde was vorig jaar nog test- en reservecoureur bij het team en mocht tijdens zes vrije trainingen vast wat ervaringen opdoen tijdens een Grand Prix-weekend. De coureur uit Veenendaal was vorig jaar ook voor het vierde seizoen op rij actief in de GP2, de belangrijkste opstapklasse naar de Formule 1, en wist daarin twee zeges te boeken en zesde te worden in het kampioenschap.

De bekendmaking van Van der Garde betekent dat Caterham dit jaar met twee relatief onervaren coureurs aan de start verschijnt. De World Series by Renault-kampioen van 2008 krijgt namelijk Charles Pic als teamgenoot, met wie hij eerder samen in de GP2 reed. De Fransman rijdt dit jaar zijn tweede seizoen in de koningsklasse van de autosport, na vorig jaar zijn debuut te hebben gemaakt bij Marussia.

De laatste Nederlandse coureur in de Formule 1 was Christijan Albers, in 2007.
Reply
#2
Hij gaat gewoon een puntje pakken dit jaar. Het had nog slechter gekund met Marussia.
Reply


Forum Jump: